Bugun...


EMİNE KALAFAT

facebook-paylas
MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU FAKTÖRÜ
Tarih: 23-05-2023 15:48:00 Güncelleme: 23-05-2023 15:48:00


Türkiye 2023 seçimlerine doludizgin gidiyor. Hem muhalefet cephesi hem de iktidar cephesi vatandaşla buluşup projelerini anlatıyor hem de partileri için vatandaşlardan destek istiyor. Bu seçimlerin doğasında var. Bir de özellikle iktidar cephesinden üretilen çamur at izi kalsın propagandası yapılıyor.

 

Bunlar dinsiz, bunlar bayraksız gibi ağır ithamlar var. Terör örgütleri ile işbirliği yapıldı gibi yenilir yutulur cinsten olmayan söylemleri var iktidar partisinin.

 

Ha bir de sürekli gaz buluyoruz her seçim dönemi petrol buluyoruz. Bunlar bir kenara çünkü vatandaşın gündemi petrol gaz değil, dindarlık değil.

 

Geçim sıkıntısı, ev kiraları ve bunları arttıran Suriye’ li meseleleri var işsizlik sorunu var, pahalılık var. İşte bu sorunlara seçildikleri günden beri İstanbul’ da Ekrem İmamoğlu, Ankara’ da Mansur Yavaş çok hakim. İki büyük şehirde ki vatandaşlarımız ülkemizin nüfusunu etkileyen oranlara sahip. Ve her yerden göç alan şehirler. İki belediye başkanı yönetim anlayışları ile vatandaş nezdinde güven sağladılar.

 

Kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, ayırmadan eşit hizmet verdiklerinden dolayı Millet İttifakına bakışı vatandaşın kafalarında şüphesi olanların endişelerinin giderilmesinde önemli katkıda bulunuyorlar.

 

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kimlikleri itibari ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ na büyük güç verdi diyebiliriz çünkü meydanlar bunu söylüyor ve gösteriyor.

 

Peki bu iki belediye başkanımızın kimliği ne; güven ve her vatandaşa eşit davranma.

Adalet ve kayırmacılığın olmaması. Vatandaşa destek. Şeffaflık. Yani vatandaşlarımızın yıllardır yaka silktiği bu durumları ortadan kaldırmaları. Şimdi bu duruma nasıl gelindi bunu hatırlatmakta fayda var.

 

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş yeni dönemde cumhurbaşkanlığı icracı yardımcılığı görevine nasıl gelip meydanlarda Millet İttifakı adına propaganda ve ya seçim çalışmasına dahil oldular. Millet İttifakı bu gücü nasıl yakaladı. Altılı masa bir anda sekiz kişilik bir gücü nasıl yakaladı.

 

Takip edenler bilir İYİ Parti lideri Meral Akşener cumhurbaşkanı adayını belirlenecek olan toplantıda daha önceden liderler arasında anlaşılan maddelere mutabık kalınmaması üzerine masadan kalkmıştı. Bu maddeleri tek tek yazmayacağım. Çünkü bu maddeler kamuoyu ile paylaşılmıştı. Meral Akşener’ in masadan kalkmak zorunda kalması sonrası gelişen durumlarda iki belediye başkanı Meral Akşener’ in isteği ve teklifi ile ve bu teklifin kabul görmesi ile altılı masaya cumhurbaşkanlığı icracı yardımcılığı olarak dönüş yaptılar.

Masadan tek kişi olarak kalkan İYİ Parti lideri Meral Akşener, masaya üç kişi olarak döndü. Vatandaş nezdinde güvenilir ve başarılı olan iki belediye başkanı ekstra bir güç olarak masaya yansıdı. Bunu meydanlarda görüyoruz.

 

Bu olumlu katkı İYİ Parti lideri Meral Akşener’ e yazması lazım. Neden?

 

Çünkü; masadan bir kişi kalkıp üç kişi olarak dönen lider Meral Akşener’ dir. Türkiye bu seçimlerde muhalefet adına bir olumlu ivme yakaladı ise bu katkı hiç şüphesiz Meral Akşener’ in siyasi tecrübesi ve siyasette kazanım için matematiksel birikimin ne kadar önemli olduğunun göstergesidir.

 

Oldu mu derseniz. Çok iyi oldu.

 

Muhabbetle…



Bu yazı 263 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
GAZETEMİZ

nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI